Français

Situated in the Plateau Mont-Royal neighbourhood, this conversion of a duplex into a family home was developed with the intention to bathe the interior in natural light.
From the beginning, the premise was to connect all the floors of the residence by means of a huge tube of light. This large opening at its heart enables a compression of space on all three levels and funnels generous sunlight into the home, despite the north-facing aspect of the courtyard.

Blanche


Montreal, 2010-11


photo credits: Emil O. Florea

http://thellendfortin.com/eng/files/gimgs/19_05tfablanche.jpg
http://thellendfortin.com/eng/files/gimgs/19_01tfablanche.jpg
http://thellendfortin.com/eng/files/gimgs/19_02tfablanche.jpg
http://thellendfortin.com/eng/files/gimgs/19_03tfablanche.jpg
http://thellendfortin.com/eng/files/gimgs/19_04tfablanche.jpg
http://thellendfortin.com/eng/files/gimgs/19_06tfablanche.jpg
http://thellendfortin.com/eng/files/gimgs/19_07tfablanche.jpg